Vikens Samfällighets Förening, Håtö

Kylslagen städdag

2016-10-23

Ruggigt städväder – men vi slapp prognosens regn

Vi samlades i ett väder som definitivt var signifikant för riktig höööst. Men med den energi som vi alla hade så arbetade vi oss snart varma.

Den här höststädningen blev lite speciell då arbetspasset kortades något för att grönåmrådeschefen och ”skogsmannen” från Rättvik ville informera om hur den kommande skogsvårdsplanen skall genomföras. Vi fick lära oss hur vi ska markera gränser, träd som skall tas bort respektive bevaras. Detta kan du läsa om i Mats artikeln nedan.

ma%cc%88rkband

Mats Perjons lär oss hur träden skall markeras

Sammanlagt deltog 21 hushåll. Från Norra Torpsvägen kom 3 av 7 fastigheter, från Norrängshöjden 6 (av 10), från Kalle Schewen 1 (av 3), Rudvägen 4 av 10 samt Sixten Schewens v 7 av17. Man skulle då kunna utse en vinnare procentuellt sett, nämligen Norrängshöjden med 60 %. Utöver det kom Louise från Norrängshöjden 1 med Alex (2 månader) på besök, så segern var överlägsen. Undertecknad som bor på Norrängshöjden vill naturligtvis inte framhålla detta men tycker att det kan vara ett mål för andra att försöka slå.

I övrigt kan noteras att vår förra sekreterare Ewa för första gången på många år slapp detta med korvgrillning mm och fick i stället slita med alla oss andra. Cecilia Algvere har tagit över både som sekreterare, fikafixare och korvgrillare… med stöd av sin man Richard, då det gäller det senare. Vem som var bäst på att grilla? Båda får ett med beröm godkänt. Vi åt upp 68 korvar, exakt samma antal som förra hösten. Vi drack 30 koppar kaffe 12 mindre än förra hösten. Men läsken var betydligt färre som uppskattade. Vi kom inte i närheten av de 8 liter som gick åt förra hösten. Sannolikt berodde det på det kyliga vädret.

cecilia

Sekreterare Cecilia som fixade förtäringen

På grund av den snåla blåsten fick riset ligga kvar. Det blev trots kortare arbetstid en ordentlig stor rishög som vi får elda vid vårens städdag.

Då det gäller deltagare drabbades vi tyvärr av en mycket tråkig nyhet. Rolf och Marianne Gloudemans som, vad jag kan minnas, inte missat en städdag, på de 22 år jag funnits på Håtö, fanns inte på plats. Den chockerande nyheten var att Rolf hade hastigt gått bort för ca tre veckor sedan. Våra tankar är naturligtvis hos Marianne med familj. Vi beklagar sorgen och riktar vårt stöd till Marianne och närstående.

Många stänger nu för vintern, som vi hoppas inte blir alltför sträng. Låt oss se positivt även på den årstiden. Vilka härliga dagar vi kan få med skid-, skridsko- och pulkaåkning. Må så gott både fast boende och 0-åttor.

gra%cc%88nsmarko%cc%88rer

Nyutbildade gränsmarkörer. Fr v Krister och Ulf

-oOo-