Vikens Samfällighets Förening, Håtö

VA in till huset

2017-01-24

VA-anslutningarna börjar komma på plats

Spoltoan börjar nu bli verklighet för många av medlemmarna i Vikens Samfällighet.Redan nu är Rudvägen 5 och 7 samt Sixten Schewen väg 1 och 3 anslutna. På SSv 4 samt Norrängshöjden 8 pågår arbetet och flera ligger i startgroparna.

Att äntligen kunna lägga VA-frågorna bakom sig känns väldigt skönt efter att ha de legat hos styrelsen sedan 2010. Vi gjorde då ett försök att driva VA-projektet i egen regi och lade ned omfattande arbete. Det visade sig dock när vi väl hade alla formalia klara att priserna hade ökat drastiskt. Skillnaden mot att låta kommunen göra det var då bara 40 tkr. Det var alldeles för lite med hänsyn till felmarginaler och förbehåll i offerterna. Det hade dessutom inneburit omfattande ideellt arbete för styrelsen liksom ansvar för framtida underhåll. När dragningen sedan gjordes via kommunens entreprenör visade det sig att kraftiga kostnadsökningar uppstod för bl a sprängningsarbetet.

Med facit i handen är vi nu tacksamma för att vi fått kommunalt avlopp… men vi saknar vårt eget goda brunnsvatten som dessutom var betydligt billigare än det kommunala.