Vikens Samfällighets Förening, Håtö

Vårstäddag

2017-03-26

Tidig städdag prickade in första vårhelgen

Städdagen blev i år redan den 25’e mars och det kom att bli den helg då våren verkligen kändes som att den anlänt. Vi upplevde nog alla lite samma känsla som korna vid kosläpp. Det var roligt att återigen få träffas efter vinterns inomhussäsong.

Vi var dock bara 18 fastigheter representerade vilket kan ha berott på att några fortfarande är kvar i sitt ide. Vi konstaterade att från Rudvägen och Norränghöjden deltog varannan fastighetsägare eller 5 av 10. Kalle Schewens v 1 av 3, Sixten Schewens v 6 av 17 samt Norra Torpsv 1 av 5.

Arbetet koncentrerades till hamnen samt längs Pärsengsvägen. Det var mycket sly som växt upp bara på några år. Men insatsen gav ett synligt resultat som framgår av bilden. Som vanlig avslutades det hela med korvgrillning samt kaffe och kakor.

Mats informerade om skogsvårdsplanens genomförande som nu skall ske under 2017. Det börjar redan under vår/sommar med handröjning för att på det sättet bana väg för kommande skogsmaskiner. Tanken är att det hela skall vara klart framåt hösten.

Det förekom även en del skitsnack eftersom några fastighetsägare äntligen fått njuta av det nyinstallerade kommunala avloppet. Vattnet vi hade tidigare var dock både godare och billigare.

På bilderna nedan ser vi tydligt att vår grönområdeschef Mats Perjons fått detta med träd på huvudet.

     

-oOo-