Vikens Samfällighets Förening, Håtö

Vikens SF – hårt drabbat av nyårsstormen

Detta gäller inte bara Håtö och Rådmansö utan hela Roslagen. Cirka hundratusen hushåll blev utan el och prognosen är att inte förrän i morgon – torsdag kväll beräknas strömmen vara tillbaka på Håtö.

Fem till sex fastigheter Inom Vikens SF har råkat ut för träd som fallit över stugtaket, men även båtar och förråd har drabbats av kullvälta träd. Att åka runt inom Håtö känns deprimerande med tanke på den stora förödelsen av nerblåsta träd och rotvälltor. Ett omfattande arbete återstår för att återställa det stormen förstört.

Det finns all anledning att se till din fastighet under trettonhelgen för att se om du drabbats av vädrets makter.

Att naturincidenter skall tilldelas ett eget namn känns lite egendomligt. Den här stormen kallas för Alfrida och kan kanske vare bra att referera till i din anmälan till försäkringsbolaget. Ersättning sker om träd fallit över byggnader och ersätts då med återställandet av byggnaden. Men säker kan man ju inte vara, det är ditt bolag som har svaret på vad som gäller för den försäkring du tecknat.