Vikens Samfällighets Förening, Håtö

Deltagarrekord på städdag ?

En fantastisk uppslutning på Vikens SF städdag där vuxna och barn kom peppade för att snygga till efter januaristormen. 23 fastigheter var representerade och med respektive, ungdomar och barn så var vi drygt 35 personer. Det var kul att även se några nya ansikten som anslöt sig till städpatrullen.

Vi startade dagen med att göra en genomgång av vårt arbete med samfällighetens vindfällen från stormen i januari (totalt ca 150 nedfallna träd av lite större kaliber), kolla på vildsvin nyligen fångade i en mobilkamera från Norra Torpsvägen samt att Ulf uppmanade till att alla måste ställa upp som förtroendevalda i samfälligheten

För dagens städningen så blev det en uppdelning i tre grupper där fokus låg på att snygga till på hamnplan, samla grenar efter hela Sixten Schewens väg samt rensa upp vid korsningen vid Norra Torpsvägen. Vi gjorde upp två eldar för att snabba upp städjobbet. Genom att det var mycket blöt granris så stod rökdimma lika tät som vid slaget vid Lützen

Under städningen så tittade solen så småningom fram så att det blev en riktigt skön vårdag. Efter många svettiga pannor så avslutades dagen med inspektion av brasan samt väl värd paus med korv, kaffe och annan dryck som Yvonne fixade. Vi gjorde tabberas på allt ät och drickbart (alla 60 korvar).

Det blev en riktigt trevlig dag med många medlemmar, bra städning, skönt väder och goda korvar.

-oOo-